De kosten van een huis kopen en verhuizen

Vraagt u zich af hoeveel het kost om een huis of een appartement te kopen? Bij het kopen van een nieuw huis moet u met een aantal kosten rekening houden, waaronder de kosten van de verhuizing, uw aanbetaling en de kosten van de notaris. Deze gids zal u helpen bij het plannen van al deze kosten wanneer u uw budget opstelt.

De kosten van een huis kopen en verhuizen

Grote aanloopkosten. Zorg ervoor dat u genoeg gespaard hebt om alle aanloopkosten te dekken.

Deze omvatten:

Zegelrecht. Gebruik de Stamp Duty-calculator om uit te rekenen hoeveel u moet betalen als u een huis koopt in Engeland of Noord-Ierland.

Tot 30 juni 2021 hoeft u geen zegelrecht te betalen voor onroerend goed tot £500.000. Dit geldt ongeacht of u voor het eerst een huis koopt of al eerder een huis bezat.

Voor onroerend goed met een waarde van meer dan 500.000 pond moet het zegelrecht worden betaald op basis van de waarde van het onroerend goed boven 500.000 pond.

Van 1 juli tot 30 september 2021 hoeft u geen zegelrecht te betalen voor woningen tot £ 250.000. Als u voor de eerste keer een woning koopt, hoeft u geen zegelrecht te betalen voor eigendommen tot £300.000, en een verlaagd tarief tot £500.000.

Vanaf 1 oktober betaalt u zegelrecht op onroerend goed met een waarde van meer dan £ 125.000 voor woningen, tenzij u een first-time koper bent.

Als u een tweede huis koopt, betaalt u nog steeds 3% extra zegelrecht op onroerend goed dat meer kost dan 40.000 pond tegen het op dat moment geldende tarief.

Deze belasting geldt zowel voor onroerend goed in eigendom als voor onroerend goed in erfpacht – of u nu een koop op afbetaling of met een hypotheek koopt.

Als u een onroerend goed koopt in Schotland, betaalt u Land and Buildings Transaction Tax (LBTT) en in Wales Land Transaction Tax (LTT) in plaats van zegelrecht.

In Wales moet u Land Transaction Tax betalen.

In Schotland moet u Land and Buildings Transaction Tax betalen.
Over het algemeen geldt dat hoe groter de aanbetaling is die u kunt betalen, hoe groter de kans is dat u een hypotheek krijgt (afhankelijk van een betaalbaarheidsonderzoek), en hoe lager uw rentetarief waarschijnlijk zal zijn.

Dit is het bedrag dat u in de kosten van het onroerend goed steekt wanneer u uw huis koopt.

Gemiddeld hebt u minstens 5% tot 20% van de aankoopprijs nodig (bijvoorbeeld: £10.000 tot £40.000 bij de aankoop van een huis van £200.000).

Taxatievergoeding

De hypotheekverstrekker zal de waarde van het onroerend goed bepalen om vast te stellen hoeveel zij bereid zijn u te lenen.

De kosten kunnen £150-£1,500 op basis van de waarde van het bezit zijn.

Sommige geldverstrekkers brengen u hier mogelijk geen kosten voor in rekening, afhankelijk van het type hypotheekproduct dat u kiest.

De taxatie van de geldverstrekker is niet hetzelfde als een volledig bouwkundig onderzoek, dus het is mogelijk dat het niet alle reparaties of onderhoud identificeert die nodig zouden kunnen zijn.

Lees meer op Hypotheekadvies: waar kunt u terecht voor de beste hypotheekdeal.
Honorarium van de taxateur
Voordat u een woning koopt, moet u deze laten controleren door een taxateur.

Dit is van vitaal belang, zodat u weet of er problemen zijn voordat u koopt.

Onderzoeken variëren van een basis onderzoek naar de staat van het huis dat ongeveer £250 kost tot een volledig structureel onderzoek vanaf £600 of meer.

Betalen voor een goed onderzoek kan u op de lange termijn geld besparen op reparaties.

Juridische kosten

Normaal gesproken heeft u een advocaat of een erkende transporteur nodig om al het juridische werk uit te voeren bij het kopen en verkopen van uw huis.

Juridische kosten zijn meestal £850-£1,500 inclusief BTW tegen 20%.

Zij zullen ook doen lokale zoekopdrachten, die kost je £ 250-£ 300, om te controleren of er sprake is van lokale plannen of problemen.

Meer informatie over hoe u de juiste advocaat of transportondernemer te vinden.
Elektronische overdracht vergoeding
Typisch kost dit £ 40-£ 50.

Het dekt de geldschieters kosten van het overbrengen van de hypotheek geld van de geldschieter naar de advocaat.

Makelaarskosten

Dit wordt alleen betaald door de verkoper, niet de koper, voor de diensten van de makelaar.

Het wordt onderhandeld wanneer ze het eigendom op de markt brengen.

Het is meestal 1% tot 3% van de verkoopprijs plus 20% BTW.

Verhuiskosten? Deze kosten liggen meestal rond de £600, hoewel u ook een busje kunt huren om het zelf te doen.

Hypotheek kosten? We hebben een tijdlijn voor het kopen van een huis samengesteld om u een idee te geven van de kosten die u tijdens het proces kunt verwachten.

Geld tijdlijn bij het kopen van een huis in Engeland, Wales en Noord-Ierland.
Gebruik onze Hypotheek Affordability Calculator om te zien hoeveel u zich kunt veroorloven om te lenen om een huis te kopen.

Hypotheek kosten

Deze kunnen omvatten:

Een boekingsvergoeding van £99-£250
Een arrangement vergoeding van maximaal £ 2,000, en
Een hypotheek taxatie vergoeding (£ 150 of meer).
Het is het beste om deze vooraf te betalen in plaats van ze toe te voegen aan uw hypotheek, anders betaalt u rente over hen voor de levensduur van de hypotheek.

Soorten hypotheken
Er zijn honderden soorten hypotheekproducten en verschillende soorten hypotheken voor verschillende omstandigheden.

Kijk verder dan het rentepercentage. Zorg ervoor dat u ook rekening houdt met de kosten en lasten bij het kiezen van een hypotheek.

Meer informatie vindt u in Hypotheken – een beginnersgids.
Lopende kosten
Als u eenmaal een eigen huis hebt gekocht, bent u verantwoordelijk voor het onderhoud ervan.

Onderhoud en reparaties
De gemiddelde reparatiekosten voor nieuwe huiseigenaren bedragen £5,750.

Uw onderzoek moet alle problemen aan het licht hebben gebracht die onmiddellijk moeten worden opgelost.

Bekijk onze gids over het kopen van een huis: hoe vermijdt u de meest voorkomende fouten.
Verzekering
De kredietverstrekker zal van u eisen dat u een opstalverzekering afsluit om uw nieuwe huis te beschermen tegen schade door brand, overstromingen, verzakkingen en wat dies meer zij.

Het is ook een goed idee om een inboedelverzekering af te sluiten voor al uw bezittingen, en een levensverzekering om uw hypotheek af te lossen mocht u overlijden voordat u het hele bedrag hebt afgelost.

Lees meer in Bescherm uzelf en uw huis: winkelen voor verzekeringen.
Gemeentebelasting
Het bedrag dat u betaalt, is gebaseerd op waar uw huis staat en in welke taxatiegroep het huis valt (behalve in Noord-Ierland, waar de tarieven individueel worden vastgesteld).

Lees meer in Raadsbelasting: wat het is, hoeveel het kost en hoe u geld kunt besparen.
Lopende kosten
Vraag de verkopers hoeveel zij per jaar uitgeven aan nutsvoorzieningen – gas, elektriciteit en water.

Vergeet ook niet te denken aan de kosten voor telefoon, TV en breedband.

Lees meer in Checklist verhuizen – de beste tips om de kosten van de verhuisdag te plannen.
Kosten voor erfpachters
Als u een erfpachtwoning koopt, moet u erfpacht (ongeveer £50-£100 per jaar) en servicekosten betalen aan de persoon die de erfpacht bezit.

Servicekosten en administratiekosten verschillen per eigendom.

Dit zijn belangrijke kosten voor het beheer van een eigendom, dus het is van vitaal belang dat u meer weet over deze kosten.

Freehold of erfpacht
Er zijn verschillende manieren waarop u eigenaar kunt zijn van onroerend goed: in eigendom, in erfpacht of via een aandeel in de eigendom.

Lees meer in Wat is het verschil tussen een woning in erfpacht en een woning in volle eigendom.
Kosten van verhuizen
Als u eenmaal weet wat de kosten zijn van uw nieuwe hypotheek, nieuwe verzekeringen, notariskosten en makelaarskosten, kunt u ook de kosten voor de verhuisdag bekijken.

Of u nu voor het eerst een huis koopt of een ervaren verhuizer bent, het is belangrijk dat u deze kosten kent en zich erop voorbereidt, want ze kunnen verrassend hoog oplopen.

Checklist verhuizen
Onze checklist zorgt ervoor dat u klaar bent om te verhuizen.

 

Maximaal hypotheek berekenen

Het berekenen van de maximale hypotheek op inkomen en op basis van de marktwaarde van uw droomhuis is gebeurd, hoe nu verder? Heeft u overwaarde of spaargeld dan kan u dus meer bieden dan dat uw maximale hypotheek bedraagt. Let wel op! U kan 90% van de te verwachten verkoopprijs van de oude woning minus de huidige hypotheekstand van die woning gebruiken om hoger te bieden. Het verruimt uw mogelijkheid om hoger te bieden of het verlaagt uw maximale hypotheekbedrag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.